15. juni: Temamøte og jentefest – avlyst

Temamøte og jentefest:
Hatytringer og rasisme mot kvinner og jenter i 2023

Møteledere
Rose og Aurora fra Grorud ungdomsråd

Gjester
Sareedo Ali, student og aktivitist fra Kvinnefronten
Kamzy Gunaratnam, politiker på stortinget for AP
Sofia Rana, bystyrepolitiker fra Rødt og rådgiver ved Antirasistisk Senter

DJ Daeva har siden 04 figurert tungt på Oslos-klubb og festivalscene, via Cosmopolite, Oslo World, Blå, Khartoum, Kunstnernes hus, Riksscenen, Munchmuseet, Mela Festival, Oslo Pride, og mye mer. Hun spiller rytmer fra alle verdenshjørner med ekstra vekt på Midtøsten, Det afrikanske kontinentet og Sør-Amerika.

Dato
Torsdag 15. juni kl. 19:00 – 21:30

Sted
Ammerudklubben

Alder
13 – 23 år (kun jenter)

Gratis mat: Mix Grill fra Ali Baba på Stovner
Ingen påmelding, bare møt opp!


Bli med og diskutér hva rasisme og hatytringer mot jenter og kvinner handler om i dag, og hvordan vi kan jobbe mot dette. Alle som møter opp kan delta i diskusjonene. Vi snakker sammen i mindre grupper og bruker diskusjonskort for å starte gode samtaler.

Rasisme og hatytringer mot jenter og kvinner er diskriminering og bryter med grunnleggende menneskerettigheter. Amnesty har dokumentasjon som viser at kvinner hetses bort fra samfunnsdebatten: “Der menn blir angrepet på grunn av sine meninger og argumenter, blir kvinner hetset fordi de er kvinner, ikke på bakgrunn av hva de mener eller kan. Dette rammer både den enkelte kvinnen som er utsatt, og skremmer andre kvinner fra å gå inn i debatten. Hetsen er ofte personlig, truende og seksualisert.”


Kontaktinfo
Maria Eva Orieta
94 16 68 49

© 2023 Aktivitets- og kulturenheten i Bydel Grorud