14. juni: Hvordan norske skoler gjør en forskjell for bærekraft

Tirsdag 14. juni kl.14-16
Ammerud aktivitetshus

Fra kl. 14-15:
«Bærekraftig mote?» – En samtale i regi av Fremtiden i Våre Hender.

Vi kjøper klær som aldri før. Vi får dobbelt så mye klær til samme pris som for 30år siden, kolleksjonene byttes ut raskere og raskere, og rundt 2/3 av nye klær som produseres i dag, inneholder plast. Hvor kommer klærne våre fra, hva skjer når vi er ferdige med å bruke dem, hva er den miljømessige kostnaden med dagens forbruk og ikke minst, hvordan kan vi bevege oss mot en mer bærekraftig klesindustri og et mer bærekraftig forbruk?


Verden er i endring… det er også den norske skolen. Med de nye tverrfaglige satsingene i læreplanen, åpnes store muligheter for innovasjon og eksperimentering.

Skole i Verden er et samarbeidsnettverk i regi av Universitetet i Oslo som har som mål å støtte innovasjon for bærekraft gjennom tverrfaglig samarbeid mellom skoler og lokalsamfunn.

Nettverket samler skoleledere, lærere, elever, forskere og akademikere, og relevante aktører utenfor skole, som kulturelle sentrer, næringsliv, og andre organisasjoner som vil sammen gjør en forskjell for bærekraft. I dette arrangementet får du et innblikk i arbeidet skolene gjør, du får utrykke deg om hvordan du synes skolene våre skal jobbe for bærekraft, og delta i en workshop om klær og bærekraft ledet av Fremtiden i Våre Hender.

Velkommen!

Praktisk info
Åpent for alle
Trenger ikke påmelding


Arrangør 
Universitetet i Oslo og Fremtiden i våre hender

Kontaktinfo
93 44 14 64
elisefrojd@uio.no

© 2022 Aktivitets- og kulturenheten i Bydel Grorud